Sałatka wielu smaków Składniki: awokado, roszponka, pomidor, ser feta, ser mozarella, fasolka szparagowa, papryka konserwowa, orzechy włoskie Dieta: wegańska, wegetariańska, low IG Rodzaj posiłku: śniadania, kolacje Poziom trudności: łatwy Drukuj przepis Składniki: 1 awokado 2 garści roszponki 1 duży pomidor ser feta / ser mozarella fasolka szparagowa (świeża lub ze słoika) papryka konserwowa kilka orzechów włoskich / ulubionych pestek Sposób przygotowania Roszponkę rozdrobnić i przełożyć do talerzy. Dodać fasolkę szparagową do roszponki. Pokroić awokado, pomidora, paprykę konserwową na kawałki. Dodać do sałatki. Pokroić ser w kostkę. Polać ulubioną oliwą - ja bardzo lubię dodawać do sałatek olej z suszonych pomidorów - nadaje wspaniały akcent. Posypać orzechami/pestkami. To już wszysko. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego. Porady Z przepisu wychodzą 2 porcje, więc od razu robię je osobno w głębokich talerzach.Jeśli lubisz możesz dodać kilka oliwek, pomidora suszonego, kiełki lub inne dowolne warzywo. :)