Sałatka z kaszą gryczaną
Składniki:
awokado, roszponka, pomidor, suszone pomidory, kasza gryczana, fasolka szparagowa, oliwki, papryka konserwowa, sos do sałatek, orzechy włoskieDieta:
wegańska, wegetariańska, low IGRodzaj posiłku:
śniadania, kolacjePoziom trudności:
łatwySkładniki:
-
1 awokado
-
2 garści roszponki
-
1 duży pomidor
-
3 pomidory suszone
-
pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
-
fasolka szparagowa (świeża lub ze słoika)
-
oliwki (czarne lub zielone)
-
papryka konserwowa
-
Ulubiony sos do sałatek lub domowy winegret
-
garść orzechów włoskich
Sposób przygotowania
-
Roszponkę rozdrobnić i przełożyć do talerzy.
-
Dodać fasolkę szparagową do roszponki.
-
Pokroić awokado, pomidora, paprykę konserwową na kawałki. Dodać do sałatki.
-
Dodać kaszę gryczaną
-
Polać ulubionym sosem sałatkowym.
-
To już wszystko... Smacznego.