Sałatka z kaszą gryczaną | Mój Mentalny Ogród

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 garści roszponki
  • 1 duży pomidor
  • 3 pomidory suszone
  • pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
  • fasolka szparagowa (świeża lub ze słoika)
  • oliwki (czarne lub zielone)
  • papryka konserwowa
  • Ulubiony sos do sałatek lub domowy winegret
  • garść orzechów włoskich

Sposób przygotowania

  1. Roszponkę rozdrobnić i przełożyć do talerzy.
  2. Dodać fasolkę szparagową do roszponki.
  3. Pokroić awokado, pomidora, paprykę konserwową na kawałki. Dodać do sałatki.
  4. Dodać kaszę gryczaną
  5. Polać ulubionym sosem sałatkowym.
  6. To już wszystko... Smacznego.