
Sałatka z kaszą gryczaną
Składniki:
awokado, roszponka, pomidor, suszone pomidory, kasza gryczana, fasolka szparagowa, oliwki, papryka konserwowa, sos do sałatek, orzechy włoskieDieta:
wegańska, wegetariańska, low IGRodzaj posiłku:
śniadania, kolacjePoziom trudności:
łatwySkładniki:
- 1 awokado
- 2 garści roszponki
- 1 duży pomidor
- 3 pomidory suszone
- pół szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
- fasolka szparagowa (świeża lub ze słoika)
- oliwki (czarne lub zielone)
- papryka konserwowa
- Ulubiony sos do sałatek lub domowy winegret
- garść orzechów włoskich
Sposób przygotowania
- Roszponkę rozdrobnić i przełożyć do talerzy.
- Dodać fasolkę szparagową do roszponki.
- Pokroić awokado, pomidora, paprykę konserwową na kawałki. Dodać do sałatki.
- Dodać kaszę gryczaną
- Polać ulubionym sosem sałatkowym.
- To już wszystko... Smacznego.